Risk Analizi

30.06.2012 tarih ve  28726 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ve  1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 10 ve 30. maddeleri ile bu kanuna bağlı 29.12.2012 tarih  ve 28512  sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği’ne göre, çalışan sayısı ve tehlike sınıfına bakılmaksızın kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar dahil tüm işyerlerinin risk analizi yaptırma zorunluluğu bulunmaktadır.

İşyerinizde mevcut veya dış kaynaklı tehlikelerin, çalışanlarınıza, işveren olarak size ve üretim sürecine verebileceği zararların ve bunlara karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla; belirlenen riskleri sayısal olarak değerlendirmek ve belirlenen riskin tehlike ve oluşum koşullarını göz önüne alarak bu risklerin bertaraf veya minimize edilmesini sağlamak amacı ile yapılmakta olan, çeşitli gözlem ve ölçümlere dayalı bir çalışma ortaya konulması hususunda elde edilen verilere dayanarak risklerin tahammül edilebilir seviyeye indirilmesini sizin adınıza, konusunda uzman kadromuz ile MAY OSGB olarak biz yapmaktayız.

MAY OSGB, uzman ekibiyle yaptığı risk analiziyle işyeriniz için optimum güvenlik tedbirlerini saptar, kazaları minimum düzeyde tutar.

 

Risk Analizlerinin Yenilenmesi

Yapılmış olan risk değerlendirmesi; tehlike sınıfına göre çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli işyerlerinde sırasıyla en geç 2, 4 ve 6 yılda bir yenilenir.

 Aşağıda belirtilen durumlarda ortaya çıkabilecek yeni risklerin, işyerinin tamamını veya bir bölümünü etkiliyor olması göz önünde bulundurularak risk değerlendirmesi tamamen veya kısmen yenilenir.

a) İşyerinin taşınması veya binalarda değişiklik yapılması.

b) İşyerinde uygulanan teknoloji, kullanılan madde ve ekipmanlarda değişiklikler meydana gelmesi.

c) Üretim yönteminde değişiklikler olması.

ç) İş kazası, meslek hastalığı veya ramak kala olay meydana gelmesi.

d) Çalışma ortamına ait sınır değerlere ilişkin bir mevzuat değişikliği olması.

e) Çalışma ortamı ölçümü ve sağlık gözetim sonuçlarına göre gerekli görülmesi.

f) İşyeri dışından kaynaklanan ve işyerini etkileyebilecek yeni bir tehlikenin ortaya çıkması.

Risk analizi ile ilgili diğer geniş açıklamalara S.S.S bölümünden ulaşabilirsiniz.