İş Güvenliği Uzmanı Hizmeti

Bir işin yapılması sırasında bilinen veya bilinmeyen, öngörülen veya öngörülmeyen tehlikeler ve riskler söz konusudur. Bu tehlike ve riskler hem çalışanı, hem üretimi, üretim araçlarını hem de çevreyi tehdit eder. Bu tehlike ve riskler ortaya çıktığında da geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir.

29.12.2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik” ve ‘‘İş Sağlığı Ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi Tebliği’’ gereği tehlike sınıfları ve çalışan sayıları doğrultusunda işletme ve işyerlerinizde İş Güvenliği Uzmanları görevlendirme zorunluluğu getirilmiştir. MAY İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri olarak tehlike sınıfları doğrultusunda ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek ÇSGB tarafından yetkilendirilmiş iş güvenliği uzmanları (A,B,C Sınıfı) istihdam etmekteyiz.

Firmalara özel hazırlanmış iş sağlığı ve güvenliği çözümleri ile güvenlik standartlarının iyileştirilmesi amaçlanır. Bu doğrultuda kontrol ve denetlemeler, yönetim toplantıları, saha ziyaretleri, dokümantasyon ve prosedür incelemeleri yapılarak gerçekleştirilir.
Hazırlanan detaylı rapor şu andaki uygulamaları iyileştirici pratik tavsiyeler ve ileriki faaliyetlerin denetlenmesi için önerilen modeller içerir. Böylece, verim, gelir ve kalitenin iyileştirilmesi, maliyetlerin kontrol edilmesi, devamsızlığın azaltılması, daha kaliteli iş sağlığı ve güvenliği programları, pozitif şirket kültürünün aşılanması ve hukuka uygunluk sağlanır.
İşyeri İş Güvenliği Uzmanlığı danışmanlığı vermekteyiz ve yönetmelikle yerine getirilmesi gereken çalışmaları tamamlamaktayız. Bu şekilde yarı zamanlı olarak alınan hizmet bünyede İş Güvenliği Uzmanı çalışmadan daha hesaplı olmaktadır.

6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bağlı yönetmelikler gereği yapılan çalışmalardan bazıları;

·İşyerinin iş sağlığı ve güvenliği eksiklerinin tespiti, raporlanması ve işverene iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili genel bir çalışma raporunun sunulması,
·İşverene, iş güvenliği konusunda rehberlik ve danışmanlık yapılması,
· Çalışma ortamlarının periyodik ve/veya rastgele denetimlerinin yapılarak raporlanması,
· İş güvenliği kurulunun oluşturulması ve kurul toplantısının gerçekleştirilmesi,
·Acil durum ekiplerinin oluşturulması ve eğitimlerinin verilmesi,
· Risk analiz ve değerlendirme çalışmalarının hazırlanması,
· İş güvenliği prosedürlerinin ve İç Yönetmeliklerin hazırlanması,
· İşyerine yönelik yıllık eğitim planlarının hazırlanması,
·Kişisel koruyucularla ilgili kontrol ve denetimler,
·Çalışma talimatlarının olup olmadığı (Makine kullanma talimatı, görev tanımları, iş tanımları)